Reklama

Kulinarne spotkanie pod znakiem tiramisu

24/08/2015 11:50
Jak dobrze zaplanować swoje zakupy, by nie wydać dużo pieniędzy? Jak smacznie i tanio przygotować domowe potrawy i zrobić coś z niczego? Na te pytania odpowiedzi szukali uczestnicy spotkania kulinarnego, które odbyło się w miniony czwartek w Mninie.

W gminie Słupia rozpoczął się cykl czterech spotkań połączonych z warsztatami kulinarnymi. Biorą w nich udział wszystkie chętne osoby, które korzystają z bezpłatnych paczek żywnościowych rozdawanych przez Bank Żywności z Kielc. Przysługują one mieszkańcom, których dochód na osobę w rodzinie wynosi 684 zł netto, a w przypadku osoby samotnej 813 zł netto. Programem wspieranym przez gminę Słupia zostało objętych ponad 800 osób. W paczkach znajdują się m.in. makaron, kasza, cukier, konserwy, mleko, olej. - W czasie spotkań mówimy o tym, jak je dobrze wykorzystać, ale również w jaki sposób zaplanować swoje zakupy, by nie wydać za dużo pieniędzy i kupić produkty, które są nam najbardziej potrzebne - mówi Sylwester Kaniewski z kieleckiego Banku Żywności. Podczas pierwszego z czterech spotkań, które odbyło się w miniony czwartek w świetlicy w Mninie, uczestnicy wysłuchali wystąpienia Katarzyny Kossak - Markowskiej. W części praktycznej trener Piotr Chałupka zaprosił wszystkich na warsztaty kulinarne, podczas których przygotowywano popularny deser tiramisu. Podczas kolejnego spotkania zaplanowanego na najbliższy czwartek na pytania uczestników odpowiadać będzie dietetyk. Nie zabraknie więc podpowiedzi na temat zdrowego odżywania.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Konecki24.pl




Reklama
Wróć do