
Nad Zalew „Antoniów” w Radoszycach, 1-2 sierpnia br. przyjadą najlepsze foodtrucki. Inaczej mówiąc bary na kółkach. Podczas zlotu muzyka będzie umilać konsumowanie przepysznych przekąsek. Natomiast dla dzieci przewidywane jest mnóstwo atrakcji, a także konkursów, a dla dorosłych dodatkowo wyścigi kajakami.
Food trucki od restauracji różnią się tylko tym, iż są kuchnią mobilną. W wyobrażeniu ludzi utrwaliło się przekonanie, że food truck to zaniedbana przyczepa kempingowa. Na szczęście, taki wizerunek odchodzi pomału w zapomnienie. Obecnie realia są inne. Foodtrucki to estetyczne przyczepy, w których pracują uśmiechnięci, młodzi ludzie.
Trudno jest przygotować smaczne jedzenie nie posiadając stosownego wyposażenia jak urządzenia gastronomiczne: opiekacz do bułek, frytownica, naleśnikarka, blender, płyta grillowa, rożen, kuchenka oraz urządzenia techniczne: lodówka, okap gastronomiczny, zlew. Podobnie do smaków, jakie oferują mistrzowie kuchni i kuchenek jakie w tych autach są zamontowane.
- Będzie to jedyny w tym rodzaju zlot, chyba nie tylko w powiecie koneckim, który zagości nad radoszyckim Zalewem „Antoniów” - mówi nam Paulina Pakuła, szef promocji UM Radoszyce.
W drugim dniu zloty kuchmistrzów samochodowych nad zalewem, już na wodach zalewu rozegrany zostanie „I Turniej Kajakowy o Puchar Burmistrza Miasta i Gminy Radoszyce”. O godz. 16 uroczyste rozpoczęcie zawodów. Zmagania rozegrane zostaną oddzielnie w kategorii kobiet i mężczyzn. Organizatorem zmagań dla amatorów tego rodzaju sportu jest wypożyczalnia „Złota Plaża”.
MAK
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie