Już po raz drugi w Końskich można dołączyć do wielkiego kulinarnego święta, które od siedmiu edycji bije rekordy popularności w Kielcach. Festiwal Smaku zagościł w koneckiej Piecowni. Specjalnych dań można spróbować do 26 lipca.
Festiwal Smaku z powodzeniem organizowany jest w wielu polskich miastach. Od siedmiu edycji króluje również w Kielcach, gdzie mnóstwo osób organizuje sobie planowane wypady do restauracji, by spróbować specjalnych dań, jakie na tę okazję przygotowują szefowie kuchni.
[gallery ids="51328,51331,51329,51330"]
Od dwóch edycji Festiwal Smaku gości również w Końskich. W gronie świętokrzyskich restauracji znalazła się konecka Piecownia. Na wielbicieli kuchni włoskiej czekają przystawka (paluchy z szynką crudo i rukolą) i danie główne ( Pane Italiano, chlebek z szynką cotto, sos pomidorowy, mozarella, gorgonzola, rukola, pomidorki, oliwki, parmezan) w cenie 25 zł, drink Sorbetto al limone z białym winem frizante za 13 zł oraz deserwłoskie lody fior di latte z wiśniami i bitą śmietaną za 15 zł.
Co istotne festiwalowych dań można spróbować do piątku 26 lipca. Warto się więc pospieszyć.
Komentarze opinie